Elektrostatisk desinfektion Göteborg

Desinfektion med elektrostatisk desinficering är ett effektivt sätt att bli av med bakterier och virus även på svåråtkomliga ytor. Denna metod lämpar sig för allt från kontor till förskola/skola, gym, lekland, skönhetskliniker, sjukvård, privata hem med mera. Vi är certifierade både av Almega och enligt ISO, och våra lokalvårdare är utbildade.

Elektrostatisk desinficering innebär att kemdropparna laddas statiskt elektrisk. Tekniken innebär att de små dropparna letar sig in överallt, i håligheter, skrevor och bildar 100% täckning. Denna teknik är snabb, enkel och med en minimal kemåtgång. Detta gör att även svårstädade ytor kan bli desinfekterade.

Varför ska du välja StädBolaget?

Bland fördelarna för dig som kund med att välja StädBolaget för desinfektion med elektrostatisk desinficering i Göteborg finns bland annat:

Erfarenhet
Vi har lång erfarenhet av all typ av städning
Certifierade
Vi är certifierade, både enligt ISO och av Almega
Utbildad personal
Vår personal är utbildad

Vad är desinfektion?

Ytdesinfektion

Vad betyder desinfektion? Det betyder att man reducerar antalet mikroorganismer för att förhindra överföring av smitta genom föremål och ytor. Man genomför en ytdesinfektion av alla ytor så att alla bakterier och virus försvinner. Att desinficera innebär att både bakterier och virus, såsom exempelvis covid-19, vinterkräksjuka och andra smittsamma sjukdomar elimineras. Virus kan spridas snabbt genom en arbetsplats eller skola och det är därför viktigt att regelbundet desinficera så att risken för smitta minskar. En smittspridning bland personalen kan leda till stor sjukfrånvaro vilket leder till ökade kostnader för företaget.

BOKA

Varför elektrostatisk desinficering?

Elektrostatisk desinficering har flera egenskaper som gör det överlägset när det kommer till ytdesinfektion. På ett snabbt och effektivt sätt kan vi med hjälp av elektrostatisk desinfektion eliminera alla bakterier och virus även på de mest svåråtkomliga platserna.

Att rengöra ett tangentbord tex kan ta lite tid och pill då det är svårt att komma in emellan alla knapparna, tänk då att göra det för kanske 20 eller 100 tangentbord på kontoret. Med vår hjälp kan vi desinficera alla tangentbord och andra ytor som skrivbord, pennor med mera på några minuter.

I tider av högre smitta i samhället av tex covid-19 eller vinterkräksjukan kan man oftare komma in med elektrostatisk desinfektion och rengöra varenda liten yta på kontoret, skolan, förskolan eller vårdcentralen. Denna typ av rengöring passar alla ställen där många rör sig och risken för smitta från ytor är hög.

Förebygg och ta bort covid-19

Covid-19 är ett virus som lätt sätter sig på olika ytor. För att förhindra att smittan sprids behöver man eliminera viruset från dessa ytor. Med elektrostatisk desinficering kan man enkelt och snabbt bli av med covid-19 från alla typer av ytor. Denna process kan vi använda både i ert hem, kontor, butik eller annan anläggning.

Att använda sig av elektrostatisk desinficering för att eliminera covid-19 är ett bra sätt att visa sina kunder att man gör allt för att deras besök ska vara säkert. Denna metod passar alla olika typer av företag men kan även användas hemma för att komma åt på alla platser som det är svårt att torka med desinfektionsmedel på.

Kontakta oss för att få veta mer om denna metod eller för att boka in en städning med elektrostatisk desinficering.

Elektrostatisk desinfektion

Ta bort bakterier och virus

Att minska smittspridningen är väldigt viktigt i ett samhälle av flera orsaker. När många blir sjuka kostar det samhället pengar och företagen kan få svårt att få allt arbete utfört när personalen ligger sjuka. Samtidigt sprids smittor lätt där det är många som rör sig, tex på ett kontor, en skola eller kommunaltrafik. Varje år får vi utbrott av influensavirus och norovirus (vinterkräksjukan) och i år har det uteslutande varit covid-19 som dominerat. Det är därför av extra stor vikt att desinfektera platser med många besökare. Att kunna förebygga och stoppa virus som covid-19 är av stor vikt för samhället som helhet och med elektrostatisk desinficering kan vi snabbt och enkelt ta bort covid-19 från alla ytor, även där man inte kan komma åt med en trasa.

Med hjälp av elektrostatisk desinficering kan vi säkerställa en 100% täckning av alla ytor, skrymslen och vrår på sekunder. Denna metod gör att man kommer åt även på alla platser som är svåråtkomliga, tex; redskapen på ett gym, bollarna i bollhavet, pennorna och tangentborden på kontoret eller skåpen på en skola. 30m2 desinficeras på under 1 minut med minimal kemåtgång. Detta innebär att ni kan städa stora ytor väldigt snabbt och bli av med virus och bakterier som riskerar att spridas.

Metoden lämpar sig väl för exempelvis:

 • Skola/Förskola
 • Gym/Spa
 • Simhall/Badhus
 • Toaletter & Hygienutrymmen
 • Hotell & Fastigheter
 • Sjukvård/omsorg/äldrevården
 • Veterinär
 • Restaurang/butik
 • Fordon  – exempelvis ambulanser, taxibilar eller bussar
 • Kontor
 • Lekland
 • med mera…

Kontakta oss för mer info om du är intresserad av en effektiv desinficering av dina ytor. Vi åtar oss både stora och små jobb i Göteborg.

Kemisk desinfektion

Desinfektionsmedel

Det finns olika typer av desinfektion, kemisk, värme, strålning och filtrering. Desinfektion med värme innebär att man kokar eller värmer bakterier och virus till den grad att de dör.  Vid strålning används UV-strålning eller joniserande strålning. Med filtrering menas exempelvis HEPA-filter som tar bort bakterier och virus i exempelvis luften.

Vi på städbolaget i Göteborg använder oss av kemisk desinfektion, vilket är det vanliga när man städar rent från bakterier och virus på olika ytor. Kemisk desinfektion innebär att man använder sig av ett desinfektionsmedel. Vi använder oss av LifeClean som eliminerar bakterier, virus, svamp och sporer inom 2 minuter. Det är även ett vattenbaserat medel så det är mindre skadligt för miljön.

Desinfektion med elektrostatisk desinficering – Vad kostar det?

Vi erbjuder elektrostatisk desinfektion för både privatpersoner och företag. Som privatperson kan du använda dig av RUT-avdraget för att dra av halva arbetskostnaden. Hur mycket slutsumman blir beror på hur stor yta det är som vi ska sanera. Våra timpriser är: 

För företag: 695 kr/tim/person ex moms inklusive material

För privatpersoner: 434 kr/tim/person inklusive moms, rutavdrag och material.

Kontakta oss gärna för en fri offert!


Vi är naturvänner och utför därför miljövänlig städning

StädBolaget värnar om naturen och vår planet. Därför utför vi miljövänlig städning, med miljögodkända produkter. Bilarna vi använder för att ta oss till och från våra kunder är miljöbilar. För oss är det en självklarhet att göra allt vi kan för att minimera vår påverkan på miljö och natur.

Hos oss på StädBolaget kan du alltid känna dig trygg

Som kund till StädBolaget vill vi att du ska kunna känna dig helt trygg. Vårt främsta mål är nöjda kunder, och som ett led i den strävan utför vi noggranna bakgrundskontroller av vår personal. Vi har kollektivavtal och försäkring för all vår personal, och ser även till att erbjuda dem utbildning.